Reacties van deelnemers.

 

Hieronder kunt u reacties lezen van enkele deelnemers aan de verschillende Suggestion Domain Patterning® programma's. 

 • Jos Bax (Directeur Regionale Ambulance Voorziening Zuid Holland Zuid)   
  Bij Christiene M. de Vries van Alter Vision heb ik de kans gehad om de SuDo Patterning Practioner- en de Change Agent training te volgen. In het kader van education permanente, heb ik gedurende mijn >40 jaar werkervaring veel trainingen en cursussen gevolgd. Nimmer heb ik zoveel geleerd over mezelf, onder andere in het geven en ontvangen van feedback als in deze trainingen bij Christiene. De inspirerende ontdekkingen bij Alter Vision leidt tot het adequaat blijven managen van de Ambulancedienst ZHZ, waardoor de aantoonbaar uitstekende resultaten op het gebied van clienten- en medewerkerstevredenheid behouden kunnen blijven. Het indirecte effect hiervan is een gering ziekteverzuimpercentage en een gering verloop doordat we onze 150 medewerkers kunnen blijven boeien en binden. Zodoende hoeven geen uitzendkrachten ingehuurd te worden hetgeen leidt tot meer efficiency. Ik vind dat ik mijn gewaardeerde collega's in ons managementteam tekort zou doen als ik ze geen kennis zou kunnen laten maken met hetgeen Alter Vision nog meer te bieden heeft. Dat gaan we dan ook doen via workshops en trainingen onder leiding van het meesterschap van Christiene. Ik kijk er naar uit !
 • Astrid Bruurmijn (Importeur/Specialist huidverzorging/ Owner Being You Skin Improvement)
  In  2006 was mijn reactie: "Wat SuDo Patterning® in mij doet is verwondering, nieuwsgierigheid en het vertrouwen om oude patronen los te laten. Ik vind het heel speciaal dat dit aan mij is geleerd."

  Nu, in 2010, heb ik nogmaals het programma's Change Agent en Next Level doorlopen en hoe ik deze keer de modules heb ervaren is turbulent. Echt weer even wakker geschud. Vooral op mijn talenten en eigenschappen waar ik trots op mag zijn. Ik was ze vergeten. Ook de punten waar ik voor mijzelf aan wilde werken zijn in deze programma's 'hard aangekomen' en ben ik verdrietig over geweest en uiteindelijk heel blij dat ik ze zie en weet. Nu kan ik er verder mee, op weg naar mijn Soul Quest.
 • Nathalie Ligthart Braber (Coach, trainer, interim HR-manager, Owner Alingco) 
  Bij een management development programma had ik al heel veel geleerd over mijzelf en wat je met NLP in beweging brengt. Hoewel ik niet precies wist waar ik met SuDo Patterning® aan begon, kan ik nu zeggen -na de Practitioner en de Change Agent modulen- dat ik nog nooit ergens tot zoveel ontplooiïng ben gebracht, dingen van mezelf heb onderkend en opgeruimd als door Christiene en SuDo Patterning®. Ik heb enorme bewondering voor de vele lagen die zowel in de 'leerstof' als in de wijze van trainen/standup coachen door Christiene zijn ingeweven. Diepgaand en pragmatisch tegelijk. Door het ondergaan en meedoen kom je in dimensies terecht die gelijktijdig 'brand new' en oud vertrouwd zijn. Werkt verslavend. Superb! Chapeau!
 • Leon Baars (Importeur en Eigenaar van 'Baars Producten') 
  In vind SuDo Pattering® helemaal geweldig. Ik ben persoonlijk enorm gegroeid en ben verder in mijn ontwikkeling. Het heeft mij in mijn bedrijf opgeleverd dat er meer verkocht wordt en minder tijdverspilling. Ik beveel deze opleidingen aan al mijn klanten en relaties aan. In vind de opleidingen met Christiene perfect!
 • Debbie de Moor (HR Assistente) 
  “Dit is één van de mooiste ervaringen in mijn leven tot nu toe. Ik heb het als heel intens ervaren, Ik voel mij letterlijk geherprogrammeerd op sommige vlakken. Hierdoor ben ik nu in staat om wat voorheen obstakels op mijn pad waren, die om te zetten naar uitdagingen. En dat geeft mij een enorme verlichting. Ik sta positiever in het leven en ben meer overtuigd van mijn eigen kwaliteiten. Ik heb na Practitioner ook de Change Agent gevolgd. Dit gaf voor mij veel extra verdieping. Als ik ooit de lotto win en ze mij vragen wat ik met het geld zou doen, dan zou ik een aantal dierbare personen in mijn omgeving deze trainingen kado geven. Het beste geschenk wat je kunt krijgen wat mij betreft. A gift for a lifetime!
 • René Proost (GGZ Verpleegkundig Specialist (MANP) i.o bij Yulius GGZ) 
  De training word op een fijne, dynamische en inspirerende wijze neergezet door Christiene en daagt mij uit het beste in me naar boven te halen. Bovendien doe ik dat nu meer in en vanuit mijn zielsverlangen. Het mooie van het scherp krijgen van alle inzichten is te ontdekken waar mijn talenten en eigenschappen ook liggen en hoe ik deze voor me kan gaan laten werken, als het gaat om belemmeringen.Ook leuk is de ervaringen van anderen in de training, iedereen heeft ze namelijk op zijn eigen unieke manier. Van hovenier, directeur, verpleegkundige, huisvrouw, schoonheidsspecialiste, onderwijzer tot piloot. Zoveel diversiteit met uiteindelijk iedereen hetzelfde doel; persoonlijke groei in elk context. Neem daarbij ook nog de fijne sfeer bij Alter Vision met een leeromgeving waarin respect, betrokkenheid, uitdaging en positieve intenties in alles uitgangspunten zijn. Kortom: Een aanrader!
 • Sjani Röling (Verpleegkundige/Zorgmanager MC Haaglanden/Voorzitter ondernemingsraad) 
  Ik vind SuDo Patterning® verhelderend en direct praktisch toepasbaar.Ik heb (in de Practitioner en in de Change Agent en de Next Level modules)veel geleerd over mezelf en hoe mijn zelfbeleving meegaat in alles wat ik doe. Hoewel mijn oorspronkelijke bedoeling was om het in de werksituatie te gebruiken, is dit ook in alles in privé situaties te gebruiken. Ik ben mijn oorspronkelijke kanten weer 'opnieuw' tegengekomen. Dat maakt mij zelf bewuster en met meer inzicht in mijzelf in relatie tot de processen om mij heen. Over het algemeen voel ik mij lichter, meer ontvankelijk naar anderen en vrolijker en weer opgeladen met nieuwe levenskracht!
 • John van de Ent (Key Account Manager Hilti Nederland) 
  Een plezierige en vooral leerbare opleiding, waarbij ik een hoop over mezelf te weten ben gekomen. Het heeft een absoluut positieve uitwerking voor mij tot stand gebracht. Ik heb een andere kijk op zaken en mensen, wat mij zal helpen in het ontwikkelen van mijn doelen, in mijn werk algemeen en in mijn relatie. Ik ben rustiger geworden, met meer begrip en inlevingsvermogen voor ieder ander wereldbeeld. Het was fantastisch! Super!
 • Daphne Noij (Communicatie-adviseur Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid) 
  De SuDo Patterning opleidingen zijn niet te vergelijken met andere opleidingen die ik ooit heb gevolgd. SuDo Patterning® heeft mij op veel manieren verrijkt. Het liet mij zien hoe ik in mijn leven stond en de keuzen die ik heb om op mijn manier mijn eigen leven te leven. Moeilijkheden, problemen; ik heb ze op een heel andere wijze leren te benaderen, waardoor er veel ruimte in mij vrij kwam. Oud zeer en blokkades werden opgeruimd en het leven in het nu, zonder excuses en zonder de "maar" (ik wil wel, maar...) kwam centraal te staan. Ik raad het iedereen aan deze opleiding te volgen! Iedereen die bereid is eerlijk naar zichzelf te kijken, krijgt de mogelijkheid om via deze opleiding zijn/haar leven op een bijzondere en inspirerende wijze, blijvend te verrijken.
 • Monique Tanke (begeleiding kinderen met autisme en hun ouders)
  Het is voor mij een enorme ervaring geweest om dit mee te mogen maken. Christiene M. de Vries heeft voor mij een onuitputtelijke put van informatie en ervaringen waaruit getapt wordt. Mijn bewustwordingsproces is in gang gezet en er is mij heel veel duidelijk geworden, hoe mijn patronen werken en hoe ik die gebruik en inzet naar mijn omgeving. Heel verhelderend en ik vind de oefeningen erg waardevol. Ik vind SuDo Patterning® heel waardevol en het heeft me heel veel toevoegingen gegeven.
 • Fridel Vullings (Studieloopbaanadviseur at Gemeente Eindhoven) 
  Er is me heel vele duidelijk geworden met SuDo Patterning®. Veel inzichten en bewustwording van eigen patronen en er zijn handvaten aangeboden hoe ik dingen anders kan aanpakken. Het belangrijkste dat ik heb geleerd is, hoe ik met mijn eigen gedrag het resultaat dat ik van de ander wens kan beïnvloeden.
 • Willem Karsten (Sr Inspector - Ministerie van Infrastructuur en Milieu) 
  Een geweldige ervaring, die naast alle mooie en goed toepasbare tools bovenal leidt tot bewustwording. Een bewustwording die voor mij een belangrijke koerswijziging omvat en mij meer brengt bij wie ik ben. Alles in SuDo Patterning® spreekt mij aan en vooral de kracht van de presentatie van Christiene over alle tools. Voor mij is deze opleiding perfect!